Direct contact opnemen? Bel 0511 46 12 73

Inloggen

Ecolijn

Bij de keuze van een uitvaartkist is duurzaamheid voor een groeiende groep Nederlanders een belangrijk punt geworden. Er wordt gelet op materiaalgebruik en ecologisch verantwoorde bekleding. Hoogland verwelkomt deze trend en baseert hierop haar nieuwe Ecolijn. De duurzame productenlijn bestaat uit een serie verantwoorde kisten en een opbaarplateau. Ze zijn bekleed met nieuwe stoffen, waaronder bamboetextiel, linnen en jute. Zo ontstaat een verantwoord alternatief voor mensen die met een bescheiden ecologische ‘footprint’ afscheid willen nemen van hun dierbare. Wie hecht aan een natuurvriendelijk, omgevingsbewust en duurzaam leven heeft vanaf nu een extra keuze als het gaat om de laatste bagage van een dierbare.

Contact opnemen

Bamboe voorop in Hoogland’s Ecolijn

Ecolijn Hoogland B.V.

Een van de meest aansprekende producten in de Ecolijn is een kist van bamboe. Het materiaal heeft een milieuvriendelijke uitstraling en toont een karakteristieke, maar bescheiden nerfstructuur en heeft een fijne textuur. Bamboe kent van nature warme kleurnuances. Deze kenmerken dragen bij aan een verantwoorde sfeer bij uitvaart en afscheid. Gecombineerd met de eenvoud van het ontwerp en zorgvuldig verwerkte bekleding vormt bamboe een bewust, maar toch bescheiden statement bij de laatste gang.


Zachte, soepele bamboestoffen

Bamboestoffen zijn relatief onbekend, maar hebben voor velen een onverwacht hoogwaardige uitstraling. De bamboeplant levert met haar lange vezelstructuur de basis voor een sneldrogende stof. Het materiaal is anti-allergisch en heeft een geur opnemende werking. Het is daarom bij uitstek geschikt voor het bekleden van een uitvaartkist. De mogelijkheid om de bamboekist te voorzien van textiel van soepele en zachte bamboevezels is een waardevol argument om te kiezen voor een milieuvriendelijke combinatie van kist en bekleding.


Ecolijn Hoogland B.V.

De Ecolijn-producten van Hoogland

De nieuwe ecologische lijn van Hoogland omvat een serie duurzame kisten en een opbaarplateau. Behalve de hiernaast beschreven bamboekist kunnen ambachtelijk gedeuvelde kisten worden geleverd van lokaal naaldhout, bekleed met een duurzame jute. De uitstraling is karakteristiek, eenvoudig, sober en puur. Een andere bijzondere kist in de Ecolijn is gebouwd van blank Baltisch aspenhout. De bijpassende bekleding bestaat uit strak verwerkt katoenlinnen. Voor degenen die bijzondere soberheid en intieme eenvoud met elkaar willen combineren, levert Hoogland een bescheiden opbaarplateau van essenhout, dat wordt geleverd met exclusieve en aansprekende wikkelstoffen van puur linnen.


Ecolijn Hoogland B.V.

Bamboe is in feite geen hout maar een grassoort met bijzondere eigenschappen. Het materiaal legt meer CO2 vast dan bomen. De snelle groeier voelt zich uitstekend thuis op arme grond en zelfs erosiegevoelige hellingen. De groei vraagt minder water dan bomen. Bamboeteelt vindt plaats op duurzaam beheerde plantages. Er is helemaal geen kunstmest nodig. De plant is zo goed bestand tegen ziekten, schimmels en insecten dat het gebruik van pesticiden overbodig is. Wie kiest voor dit natuurproduct, kiest voor respect na het leven.


Neutrale footprint

Wie bewust heeft geleefd en steeds zorgvuldig is omgegaan met de planeet aarde, heeft er recht op

dat ook de allerlaatste voetstap op aarde zo weinig mogelijk belastend is voor de natuur, het milieu en de omgeving. Voor deze groep mensen vereenvoudigen de producten uit Hoogland’s Ecolijn het keuzeproces van een passende uitvaartkist.Bamboe, een écht duurzaam alternatief

Ecolijn Hoogland B.V.

Wie bij een afscheid kiest voor bamboe, levert onwillekeurig een bijdrage aan een duurzamere toekomst. Bamboe heeft namelijk een opmerkelijk bescheiden ‘footprint’, in tegenstelling tot bijvoorbeeld eikenhout. Een eik is pas na 125 jaren kaprijp. Bamboe is al na 4 tot 7 jaren geschikt om te oogsten. Eenmaal geoogst, begint de groei van bamboe steeds opnieuw. Bij bamboe is dus geen sprake van ontbossing of het rooien van bomen. De structuur van de bodem blijft intact, want de oorspronkelijke wortels zorgen binnen enkele jaren voor nieuwe aangroei. De wortelstructuur voorkomt aardverschuiving of het wegwaaien van grond. Een bamboeplant heeft, net als riet, bodem reinigende eigenschappen.Meer weten over Hoogland’s Ecolijn

Wanneer u een afspraak maakt voor een bezoek aan onze toonzaal kunt u in alle rust ervaren wat wij verstaan onder kwaliteit. U maakt er ook kennis met onze ingetogen, maar brede dienstverlening die het mogelijk maakt dat u zich volledig kunt richten op alle andere zaken die op dat moment uw persoonlijke aandacht verdienen.

Contact opnemen

WEBSITE DOOR RINZE VAN DER BRUG